Akcja Zaćma

Z przyjemnością informujemy, że w chwili obecnej, w odpowiedzi na Państwa liczne prośby, ruszyła Akcja ZAĆMA. Program ten ma na celu pomóc polskiemu pacjentowi w bezpłatnym* usunięciu zaćmy bez kilkuletniego czekania w kolejce.

Jak donosi Światowa Organizacja Zdrowia, zaćma stanowi główną przyczynę upośledzenia wzroku. Choroba ta dotyka w większości przypadków osoby starsze, dla których każdy dzień życia powinien być przyjemnością i zadowoleniem. Niestety w Polsce na zabieg usunięcia Zaćmy czeka się, w zależności od województwa nawet kilka lat. Związany jest z tym stres, niepewność, a przede wszystkim progres choroby polegający na stałym pogarszaniu widzenia. Alternatywą jest zrobienie zabiegu prywatnie, co niestety wiąże się z ogromnymi kosztami, na które wiele osób nie może sobie pozwolić. Dlatego Fundacja “Nasze Zdrowie” stworzyła program finansujący w 100% lub dofinansujący w znacznej części zabieg usunięcia Zaćmy.

*Decyzja czy zabieg finansowany zostanie w 100% czy dofinansowany w części, uzależniona jest od spełnienia warunków zawartych w regulaminie oraz od puli pieniędzy, którą w danej chwili dysponuje Fundacja “Nasze Zdrowie”.

Wypełnij zgłoszenie